Wij van Silence Totaal Cosmetique vinden Permanente Make-up een behandeling is die door specialisten moet worden uitgevoerd. Iris is al sinds 2009 gediplomeerd permanente make-up specialist. Daarnaast laten we onze salon jaarlijks door de GGD laten keuren en zijn we te vinden op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl. Dit waarborgt voor u de veiligheid en hygiëne, zodat u weet dat u in goede handen bent!

Elke moderne vrouw wil er graag op elk moment van de dag perfect verzorgd uit zien. Gewone make-up kan aan deze eis niet tegemoet komen. Permanente make-up wel!

Hoe wordt semi permanente make-up aangebracht?
Bij semi permanente make-up wordt door middel van een ultradunne naald die razendsnel op en neer gaat, een speciale huidvriendelijke pigmentatievloeistof vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Het doel van permanente make-up is om de juiste kleur op de juiste plaats aan te brengen, zodat u er beter uit ziet. Om permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een eerste vereiste.

Vakmanschap

Het mag voor zich spreken dat het van belang is dat de pigmentatie vakkundig gebeurt. Wat vakkundigheid betreft bent u bij ons in goede handen. Iris is opgeleid bij Nouveau Contour, het toonaangevende merk in de permanente make-up wereld. Ze heeft een intensieve training afgerond waarin alle specialisaties aan bod zijn gekomen. Ook volgt Iris regelmatig een Masterclass om zo op de hoogte te blijven van nieuwe technieken. De jarenlange ervaring en deskundigheid is uw garantie voor kwaliteit.

Betrouwbare apparatuur

Iris werkt met de Nouveau Contour Intelligent, een pigmentatie apparaat waarin de laatste technische noviteiten en innovaties op het gebied van permanente make-up zijn verwerkt. De Intelligent is computer gestuurd, waardoor deze tot fracties van millimeters nauwkeurig werkt en uw specialiste optimale resultaten kan garanderen. De computer aansturing kan de naaldfrequentie tot op 0,01 seconde nauwkeurig aangeven. Conform de eisen van de strenge landelijke Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieucode worden bij elke klant nieuwe steriele naalden gebruikt, welke na de behandeling vernietigd worden. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make-up bij ons volledig veilig is.

De mogelijkheden van permanente make-up 

Wenkbrauwen
Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat, zoals alleen visagisten die kunnen maken. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u vroeger te veel geëpileerd en nu bijna geen wenkbrauwen meer, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet. De wenkbrauwen worden altijd vooraf uitgemeten en voorgetekend om zo de gewenste vorm te bepalen. Iris kijkt altijd naar uw persoonlijke wensen en naar de gezichtsvorm. Het doel is om de wenkbrauwen altijd zo natuurlijk mogelijk te houden. Iris geeft hierbij graag een persoonlijk advies en een eerlijke mening.

Ogen

Oogleden en wimpers laten de ogen spreken. Met permanente make-up kan met behulp van verschillende kleurstellingen het aanzicht en de uitstraling van de ogen worden veranderd en uiteraard worden verfraaid. Bij de eyeliners wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Het geeft een natuurlijke en volle oogopslag. Zo kunnen ook te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht tot het totale aangezicht. Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up.

Veel gestelde vragen.

Doet het pijn?
Nee. Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen door onze klanten niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computer gestuurde apparatuur waar uw specialiste mee werkt en verdoving met crèmes kunnen de onaangename prikkels tot een minimum beperkt worden.

Voor wie is permanente make-up?
Voor bijna iedereen. Voor vrouwen die er altijd verzorgd uit willen zien; voor degenen die een correctie nodig hebben; voor mensen met een allergie bij gewone make-up; voor sportieve mensen. Kortom: Permanente make-up is geaccepteerd door elke bevolkingsgroep.

Contra indicaties voor semi permanente make-up zijn:

 • Huidkanker ( op het te behandelen gebied)
 • Moedervlekken, irritaties (op het te behandelen gebied)
 • Koorts
 • Zwanger of borstvoeding
 • Na een laserbehandeling ( minimaal 3 maanden wachten)
 • Littekens, op het te behandelen gebied die minder dan 1 jaar oud zijn.

Mocht je twijfelen, overleg dan altijd eerst met uw (huis) arts.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?
Dit is per persoon verschillend. Het heeft onder andere te maken met je huidtype, of je al eerder permanente make up hebt gehad, de reactie van de huid tijdens de behandeling en aan welke kleur je gebruikt, hoe lichter de kleur hoe sneller het weg is. Ook heeft het te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Uw specialiste kan u hierover uitleg geven.

 • Zeer vette huid: 6-9 maanden (max 12 maanden)
 • Vette tot normale huid: 9-12 maanden ( max 15 maanden)
 • Normaal tot droge huid: 12-18 maanden

Als ik het niet mooi vind, wat dan?
Dit is nog nooit gebeurd. Voordat gepigmenteerd wordt, wordt eerst voorgetekend. Dan zoekt u samen met uw specialiste de juiste kleur uit. Pas als alles naar uw volledige wens is, wordt begonnen met pigmenteren.

Moet ik zelf de kleur uitzoeken?
Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Omdat uw specialiste een speciale opleiding heeft gevolgd over kleurenleer, kan zij u deskundig adviseren over welke kleur het beste bij u past.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?
Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up. Het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit. ( wacht in ieder geval 2 weken met make-up aanbrengen op het behandelde gebied)

Kan ik direct binnenlopen voor een behandeling?
Alvorens uw specialiste met een permanente make-up behandeling begint,  vindt er altijd eerst een voorgesprek met u plaats. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw specialiste uw wensen en hoe permanente make-up hierin kan voorzien. U kunt zelf aangeven wat uw wensen zijn omtrent permanente make-up. Uiteraard wordt door uw specialiste een verantwoord advies gegeven hoe we het beste en mooiste resultaat kan worden verkregen.

Hoe lang duurt een behandeling?
Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 2uur.

Is er speciale nazorg na de behandeling?
Tijdens het pigmenteren gaat de huid kapot, dit kun je vergelijken met een licht schaafwondje. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen infecties en littekenweefsel veroorzaken. Afhankelijk van uw huidconditie en lichamelijke gezondheid zal de opperhuid gemiddeld 7 tot 14 dagen genezen zijn. Maar ook dit verschilt per persoon. Om ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal zijn heeft uw specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg. Uw specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met u door en geeft u uitleg hierover.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?
Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na een periode van circa 4 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 30-50% in intensiteit af binnen een week.

Is semi permanente make-up veilig?
Ja. Wij werken uitsluitend volgens de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code (H.A.M.-code) welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald, welke na de behandeling wordt vernietigd.

Voor het bedrag dat ik uitgeef aan permanente make-up kan ik heel wat potloodjes kopen!
Inderdaad. Maar staat er dan ook elke ochtend een visagist klaar die, voordat u zelf in de spiegel kijkt, uw wenkbrauwen stileert, uw eyeliner haarscherp aanbrengt? Gaat deze visagist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad stapt? U begrijpt het al, het gaat niet alleen om het lijntje of contour, het gaat om het totale gemak dat u elke dag opnieuw ervaart.

Is semi permanente make-up hetzelfde als tatoeëren?
Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht en dat is dan ook meteen de enige overeenkomst. Echter, de apparatuur als ook de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend. Daarom noemen we permanente make up eigenlijk SEMI permanente make-up.

Enkele aspecten waarmee u rekening moet houden voor de behandeling
Er zijn een paar aspecten waarmee u rekening dient te houden als u permanente make-up wilt laten aanbrengen bij uw specialiste.

 • Kleurintensiteit: Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Houdt rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste 5-7 dagen. Laat permanente make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim ervoor of erna.
 • Hygiëne: Om hygiënische redenen mag u gedurende 7-14 dagen na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Houdt dus rekening bij het aanbrengen van permanente make-up met uw vakantieplannen.
 • UV-licht: Zolang de huid nog niet volledig hersteld is, zijn de pigmenten bijzonder gevoelig voor UV-licht. U mag gedurende 14 dagen na de behandeling geen gebruik maken van de zonnebank. Ook hier geldt dat u rekening moet houden met uw vakantieplannen.
 • De eerste dagen na de behandeling: Direct na het aanbrengen van permanente make-up kan een lichte zwelling van de huid optreden. Deze zwelling verdwijnt echter weer binnen enkele uren. Doordat pigment in de huid wordt aangebracht kunnen er tevens kleine korstjes ontstaan die nauwelijks zichtbaar zijn. Deze korstjes mag u niet zelf verwijderen. Deze moeten uit zichzelf loslaten. In dit verband is het dan ook af te raden om in de eerste 7 dagen na het aanbrengen van permanente make-up uw ogen op te maken.
Prijzen Permanente Make Up Prijs
Wenkbrauwen
         Zacht ingeschaduwde wenkbrauw* € 325,00 (incl. nabehandeling)
         Wenkbrauwen in hairstroke techniek, 3 dimensionaal* € 325,00 (incl. nabehandeling)
         Ombre wenkbrauwen* € 325,00 (incl. nabehandeling)
         Touch-up wenkbrauwen (1 behandeling) bestaande klanten vanaf € 150,00
Ogen
         Eyeliner boven* € 225,00
         Eyeliner onder* € 175,00
         Eyeliner onder en boven* € 325,00
        Extra hoge boven eyeliner* € 250,00 (incl. nabehandeling)
         Extra hoge boven eyeliner met een onder eyeliner* € 350,00 (incl. nabehandeling)
         Touch-up eyeliner (1 behandeling) bestaande klanten vanaf € 150,00
          Nieuwe klanten voor een touch up betalen de nieuwprijs en krijgen 2 behandelingen om de kwaliteit te garanderen
         *Alle prijzen inclusief 1 nabehandeling. Reclamaties binnen 3 maanden.