Acné

Jeugdpuistjes is een huidaandoening die erg vervelend kan zijn. Los van het feit dat het er minder fraai uit ziet, kan je er ook psychische problemen door krijgen. Je kan je erg onzeker voelen. Máár…. er is zeker wat aan te doen!! Door gerichte behandelingen en het gebruiken van de juiste producten thuis, te letten op je leef – en eetpatroon kan je vaak al een enorme verbetering bereiken. Zodra het beter gaat met de huid ga je je ook zekerder voelen en dát straal je uit.

Bij Silence hebben we een extra specialisatie behaald voor acne behandelingen,
waardoor je hiervoor een vergoeding kan krijgen.

We hebben een AGB-code en zijn geregistreerd bij de ANBOS, SKIN en zorgverzekeraars.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor op de schouders, armen, nek en gezicht en berust op een overmatige productie van talg, waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterie acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen, die na infectie ook etterige puisten en abcessen op gezicht en vooral op de rug kunnen vormen. Acne begint ongeveer bij het intreden van de puberteit. Mannen hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen. De overmatige talgproductie wordt namelijk gestimuleerd door de mannelijke hormonen (androgenen).

Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen, jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende levensjaar. Daarna ben je er meestal van af. Dat geldt niet voor iedereen: Sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last van ‘jeugdpuistjes’ hebben. Mensen die erg onder acne hebben geleden, dragen daar overigens wel vaak levenslang de littekens van mee, in de vorm van putjes en huidonregelmatigheden.

Ook kan acne worden verergerd door bepaalde voeding. Dat kan echter voor iedereen verschillend zijn. Samen met jou kunnen we bekijken of voeding in jouw geval ook een oorzaak heeft.

Er zijn verschillende manieren om acne te behandelen. Bij Silence werken we het meest met het merk Nimue of PH Formula. Deze merken zijn gebaseerd op fruitzuren om de huid dunner te maken en om de talgproductie te reduceren, zonder de huid te beschadigen. Ook in de producten voor thuis zitten lichte zuren om zo de behandeling thuis voort te kunnen zetten. Met de behandelingen alléén kunnen we maar de helft van het resultaat behalen dus klanten zijn eigenlijk verplicht om thuis dezelfde producten te gebruiken om naar 100% resultaat te werken.

Ook met de supplementen van Cellics kunnen we de acne huid verbeteren. We hebben 2 producten die van binnenuit werken; de Together. Deze zeer zuivere visolie werkt ontstekingsremmend en bevordert de opname van de huid. Ook de Attention is een mooi supplement om te gebruiken i.c.m. acne. Deze zuivert de huid van binnenuit, zie het als een krachtige detox voor je huid. Het reinigt je bloedvaten maar ook je organen zoals de lever en nieren. Daarnaast werkt de Attention aan een goed darmstelsel. Het brengt de huid weer terug in balans door interne tekorten aan te vullen.

Kortom: Wil jij graag van je acne af, maak dan een afspraak voor een intake behandeling. We maken dan een behandelplan voor je en adviseren je hoe je de huid thuis kan onderhouden. Je kan ook meteen je intake combineren met een eerste acne behandeling.

AGB-code Linda van de Locht-van den Boomen 89100133

AGB code Silence Totaal Cosmetique 89053750